Bæredygtig kvalitet

Vi er i gang med at finde vores ståsted i forhold til bæredygtighed og cirkulær økonomi. Dette ud fra devisen om, at lidt er bedre end ingenting.

Derfor arbejder mignis ud fra et cirkulært økonomisk princip. Det kaldes langvarig cirkulation.

mignis ønsker at bryde med idéen om en lineær værdikæde, der starter med udvinding af ressourcer og ender som affald.

Mange tilbyder godt design og høj kvalitet, men vi ønsker at tilføje en ekstra dimension. mignis´ design er langtidsholdbart og derved bæredygtigt. Dermed gør vi op med brug og smid væk kulturen.

mignis opnår dette ved allerede i designfasen at søge innovative løsninger. Dette gør vi ved at tænke minimering af materialeforbrug ind i designet og ved at sikre at produktet kan skilles ad og genbruges.

Vi vurderer om produktet bliver fremstillet på fornuftig vis. Vi har fokus på produktionsprocesserne og ressourceforbruget i tilblivelsen af produktet.

I mignis´ produkter genbruger vi ens delkomponenter. På den måde tænker vi ressourcebesparelse ind i designet.

mignis tilbyder derfor reparation af vores produkter på eget værksted og giver anbefalinger til vedligeholdelse, som forlænger levetiden. Vores produkter kan returneres til os efter brug. Vi sikrer cirkulær genbrug, enten ved at skille produktet ad og bortskaffe det på bæredygtig vis, eller ved at reparere, gensælge eller udlåne produkterne. Denne tilgang kalder vi langvarig cirkulation.
Der er mange forskellige muligheder for bæredygtige og grønne tiltag. I mignis har vi en klar holdning til det, vi laver. Vi arbejder på en dybereliggende eksistensberettigelse end ”blot” produktet selv. mignis vil gerne tilbyde meningsfyldte produkter med merværdi, som bidrager positivt til miljøet.

Langvarig cirkulation er i dag vores bedste bud på at være en del af cirkulær økonomi til gavn for de næste generationer.


Af Mikael Skjoldager

Grundlægger af mignis