Bæredygtig kvalitet

Bæredygtig kvalitet muliggør at din mignis bordlighter bliver dit sidste lighter køb!

Vores grønne retning tager udgangspunkt i at tilbyde et klassisk, holdbart og æstetisk design, der kan gå i arv på samme måde som en designerlampe. Vi er pendanten til de billige plastik lightere fra supermarkedet.

mignis ønsker at bryde med idéen om en lineær værdikæde, der starter med udvinding af ressourcer og ender som affald. Vi vil gøre op med brug og smid væk kulturen.

Vi vil bidrage til at forbrugerne køber færre og bedre produkter, der holder længere. Her er det afgørende for os, at det er nemt og smidigt for kunden, at få repareret vores produkter hvis uheldet er ude – derfor kalder vi vores kvalitet for bæredygtig kvalitet.

mignis opnår dette ved allerede i designfasen at søge innovative løsninger. Dette gør vi ved at tænke minimering af materialeforbrug og ved at sikre at produktet kan skilles ad og genbruges.

I mignis´ produkter genbruger vi ens delkomponenter. På den måde tænker vi ressourcebesparelse ind i designet.

mignis tilbyder reparation af vores produkter på eget værksted og giver anbefalinger til vedligeholdelse, som forlænger levetiden. Vores produkter kan returneres til os efter brug. Vi sikrer cirkulær genbrug, enten ved at skille produktet ad og bortskaffe det på bæredygtig vis, eller ved at reparere, gensælge eller udlåne produkterne. Denne tilgang kalder vi langvarig cirkulation.

Vi har en klar holdning til det, vi laver. Vi arbejder på en dybereliggende eksistensberettigelse end ”blot” produktet selv. mignis vil gerne tilbyde meningsfyldte produkter med merværdi, som bidrager positivt til miljøet.

Lidt fakta
1. Kvalitet og øget levetid har direkte positiv effekt på miljøbelastning.
Det betyder nemlig, at der ikke er behov for at producere nye lightere og dermed bruge flere ressourcer – derfor stiller mignis bl.a. krav til vores kvalitet.

2. Meget få % af danskerne undersøger altid muligheden for reparation af deres lighter, der går i stykker, frem for bare at smide det ud. Til sammenligning undersøger hele 48 % af danskerne muligheden for at reparere en vaskemaskine (kilde).

3. Hver dansker forbruger årligt 4,5 ton CO2 på ”ting og sager” – heriblandt møbler. Samlet set har hver dansker et CO2-forbrug på 17 tons om året – ”ting og sager” udgør den andenstørste kategori (kilde).

Langvarig cirkulation er i dag vores bedste bud på at være et bæredygtigt produkt til gavn for de næste generationer. mignis tilbyder langtidsholdbart design og bæredygtig kvalitet.


Af Mikael Skjoldager

Grundlægger af mignis