Designere

Om designerne

Design duoen mencke&vagnby består af Karina Mencke og Marcus Vagnby, der begge har mangeårig erfaring med kreative og skabende processer.

Karina Mencke – født 1977
Industrial Designer v/Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Design, skulptør og kunstner

Marcus Vagnby – født 1981
Industrial Designer v/ Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Design & Arkitekt: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur

”For os er kreativitet det blik hvormed vi beskuer verden, den bevægelse hvormed vi udvider det muliges rum. Det at stille spørgsmål og lede efter nye veje er vores tilgang til design såvel som selve livet.”

– Karina & Marcus

Designernes historie om mignis

I 2011 kom Mikael Skjoldager til os, med ideen til en helt ny serie produkter. Bordlightere til det moderne skandinaviske hjem. Ikke en lomme lighter eller en kedelig og billig plastiklighter, men en ny generation af bordlightere med fokus på at tænde stearinlys, pejs og grill. Produkter, der ikke kun havde fokus på funktionalitet, men en serie bordlightere der skulle kunne stå side om side med store danske designikoner og passe ind i det hyggelige og modebeviste hjem. Vi kunne ikke andet end give Mikael ret i, at denne nye type lightere havde sin berettigelse. Et godt samarbejde omkring mignis var grundlagt, og en lang udviklingsrejse kunne begynde.

Udviklingen af en bordlighter der både er minimalistisk og funktionel, er nemmere sagt end gjort. Efter at have arbejdet på serien i over et halvt årti er ideen mundet ud i de første tre unikke bordlightere.

Slim

Slim er all-round bordlighteren, der med sin lange cylindriske form egner sig til at tænde alt fra pejsen til fyrfadslyset i en lanterne. En formgivning med afsæt i traditionel Dansk design, samtidig med at berøringsflader og funktioner er gennemtænkte ind til detaljen, for at give en fuldendt brugeroplevelse.

Stone

Stone er den dekorative og funktionelle bordlighter, der med sin bløde formgivning diskret finder sig til rette i det moderne hjem. Det smukke og minimalistiske design giver en meget behagelig lighter, der ligger godt i hånden og egner sig særligt godt til stager og candelabra.

Sculpture

Sculpture er både et stærkt formmæssigt ikon, og samtidig indbegrebet af brugervenlighed. En bordlighter der præsenterer sig smukt i det moderne hjem, og ligger formidabelt i hånden. Et enkelt “klem” på maven tænder den, og dens form egner sig til at tænde alt fra pejsen, til stearinlys, hvor man har brug for afstand eller ikke har direkte adgang til vægen.

Slim Arc

Slim Arc er indbegrebet af den miljøbevidste, moderne all-round bordlighter. Slim Arc fremstår i et enkelt, smukt, og yderst håndgribeligt design, der er kombineret med USB-oplade teknik, som er tilgængeligt i ethvert moderne hjem.

Designet tager udgangspunkt i cirklen som den ultimative rene grundform, der ekstruderet som rør giver et simpelt og behageligt værktøj, som ligger godt i hånden. Vi har udviklet specielle knapper, for at øge sikkerhed og komfort. Slim Arc er stilfuld, enkel og ligetil!

Ligesom vores almindelige Slim lighter (med lightergas), kan der nemt tændes for pejs, stearinlys, hurricane, fyrfadslys i lanterne, osv.

Den egner sig ligeledes til de festlige stunder hvor der skal antændes stjernekastere og fyrværkeri.